Badrumsrenoveringar är något som många ägnar sig år nu och det finns skäl att ha koll på vem man anlitar och hur man gör det. Vi har under den senaste tiden haft ett par projekt som gått mindre bra med vattenskador som resultat. För din egen skull kontakta föreningens personal innan projektstart.

För att starta en renovering så krävs att man skaffar ett starttillstånd. Skälet till detta krav är att föreningen vill ha kontroll på vad som görs och vilka som gör det. När du ansöker om starttillstånd kommer Lasse och tittar på vad du ska göra, han har sett många badrum och kök i föreningen så han kan även ge lite tips på sådant som gått mindre bra men även på saker som du inte får göra.

Om du har en golvbrunn av den gamla typen ger föreningen ett bidrag på 2500kr för att du byter ut denna. Du kan endast få ersättning om du har starttillstånd och Lasse har sett och godkänt utbyte av den gamla brunnen innan start av ombyggnationen.

Slutligen, det är du som bostadsrättsinnehavare som har ansvar för ditt projekt och eventuella konsekvenser som det kan innebära. Säkerställ att det företag du anlitar är både certifierat och försäkrat.